Bakgrunn

En jobb å gå til

Noen mennesker havner av ulike årsaker utenfor arbeidslivet. Har man vært der lenge kan det være svært vanskelig å finne en jobb. En jobb er ofte nøkkelen til et sunt sosialt nettverk og en ryddig økonomi. Mora di ansetter mennesker som trenger en ny sjanse. I vårt verksted får de grundig opplæring i sykkelreparasjoner og en god arbeidsplass!

Vi samarbeider blant annet med Røde Kors og OsloKollega, og tar også imot folk som har vært i arbeidstrening hos dem.

Mobilt sykkelverksted

Mora di har også et godt etablert mobilt verksted – vi drar til bedrifter og tar service på syklene til deres ansatte. Ved å bruke tjenesten legger bedrifter til rette for at deres ansatte sykler til jobb, noe som igjen kommer bedriften til gode på flere måter, og det forteller vi om her! Vi har en super abonnementsløsning som er skreddersydd for bedrifter, og ved å bruke tjenesten bidrar bedriften din også til arbeidsinkludering og samfunnsansvar – her kan du lese hvordan. Vi har tilpasset tjenesten etter erfaringene vi har gjort oss og får svært gode tilbakemeldinger fra bedriftskundene våre! Referanser finner du her.

Sykkelmekkekurs for ungdom

Mora di har også hatt flere runder med mekkekurs for ungdom, som kom til oss gjennom to år og lærte å reparere sykler. Vi demonterte gamle sykler vi hentet hos renovasjonsetaten, og bygde opp «nye». Hver ungdom som gikk på kurs hos oss fikk også bygge sin egen sykkel som de fikk med seg hjem til odel og eie.

I tillegg til å lære å reparere sykler så de også verdien av gjenbruk – miljøaspektet har vært i fokus under opplæringen.

Reparer sykkelen din hos oss og få:

  • Sykkelservice utført av dyktige mekanikere
  • Gode sykkelråd
  • Gjenbruk av deler der det er mulig

Du bidrar til:

  • Trygge jobber til mennesker som trenger det
  • Bedre luft og bedre helse
  • Stor samfunnsøkonomisk gevinst
Sykkelverksted og vinterlagring

Mora di i media:

Les artikkelen om oss i Avisa Oslo
Artikkel om Mora di i Akers Avis Groruddalen
YTE har også en fin sak om oss som du kan lese her